Over Schrijven met Beloftes

Mijn missie

Mijn missie: iedereen kappen met kakelen

Jarenlang was ik redacteur bij een vakblad over arbeidsomstandigheden. En jarenlang beoordeelde ik artikelen geschreven door niet-journalisten. En weet je wat me opviel?


Die mensen hadden geen moeite met spelling of grammatica, en ook hielden ze zich keurig aan de schrijfregels van talloze schrijfadviseurs. Ze hielden hun zinnen redelijk kort, schreven in een actieve stijl, maar hun teksten waren... volkomen onleesbaar. Ze waren aan het kakelen.


Nee, dat is niet onvriendelijk bedoeld. Het is een droge constatering. En als jij nu toch met terugwerkende kracht bent gekwetst, bekijk dan de volgende video. Je zult zien: dat kakelen is tegenwoordig heel professioneel. Aan de andere kant: mijn missie is duidelijk: iedereen moet kappen met kakelen.
Twee van mijn producten

E-book blogschrijven

Ken je dat? Je bent bezig met een blog, maar halverwege word je overvallen door een prangende vraag: zullen mijn lezers wel verder lezen? Dit e-book geeft het antwoord.

Schrijven met Beloftes

Training Schrijven met Beloftes

Volg deze training en je maakt je lezers verslaafd - letterlijk. Want jouw teksten produceren een stofje in hun hersenen, Daardoor hebben ze geen keuze: ze moeten doorlezen.