Kies jij voor de scharrelschrijver?
11 juli 2022 

Kies jij voor de scharrelschrijver?

Waarom zouden opdrachtgevers hun teksten laten schrijven door mij? Internet slibt dicht met schrijvende freelancers, en voor zover ik kan googelen, zijn die allemaal vakbekwaam, klantgericht effectief, efficiënt en vooral professioneel. En inderdaad: de collega-tekstschrijvers die ik ken, leveren prima werk.

Maar is het ook maatschappelijk verantwoord om hun teksten af te nemen?

Dat is de vraag. Want al die professionaliteit komt met een prijs. Als ik de verhalen hoor van bevriende collega’s... ik word er treurig van. Met verkrampte vingers en pijnlijke polsen zitten ze te ploeteren. Zonder gezelschap, zonder pauzes, tot diep in de nacht. De enige beweging komt van het typen, het enige licht van het beeldscherm, de enige vreugde van het factureren.

Keurmerk

En dus de vraag aan mijn opdrachtgevers: wil jij teksten lezen die op zo’n manier tot stand zijn gekomen? Je wilt toch ook geen vlees uit de varkensflat, geen plofkip van de prijzenknaller? Die kippenbout smaakt een stuk beter als je op een bijgeleverd cv kunt lezen dat de kip in kwestie was vrijgeroosterd voor een dagelijks uurtje quality time. Jij wilt kwaliteit met een keurmerk.

En die bestaat. Kijk naar de foto hieronder.


Zie je dat opnameapparaat in de zak van mijn overhemd? Dat zorgt voor mijn werkplezier. Want terwijl ik een wandeling maak langs het kanaal, dicteer ik de tekst die jij nu aan het lezen bent. Het is gezond, het voelt als pauze, en het is ook nog eens effectief en efficiënt.

Want thuisgekomen stop ik de chip van mijn opnameapparaat in mijn laptop en ga koffiezetten. Intussen verschijnt de tekst, op mijn beeldscherm. Dankzij de nieuwste spraakherkenningssoftware. Het resultaat is niet 100% foutloos, maar het valt gemakkelijk te bewerken tot een tweede definitieve versie. Dat maakt mijn leven een heel stuk prettiger.

Scharrelschrijver

Dus ga eens op zoek naar het verhaal achter de jarenlange ervaring en klantvriendelijkheid. Leidt die klantvriendelijkheid niet tot allerhande klachten? Betekent 20 jaar ervaring niet gewoon 20 jaar overtreding van de Arbeidstijdenwet? Kun je niet beter kiezen voor de scharrelschrijver, de vrije-uitloopfreelancer?

Je hart ken het antwoord. Je hart kiest voor mij.

Over de schrijver
Reactie plaatsen