Hoe schrijf je spannende blogs?

5 stappen voor meer houvast

Wil jij een blog schrijven? Dan ben je een van de tienduizenden. Hoe zorg je ervoor dat lezers al die andere stukjes links laten liggen, en kiezen voor het jouwe? Simpel, door het volgen van de 5 stappen uit dit e-book. Daarmee voorzie je die lezers niet alleen van de noodzakelijke informatie, je maakt ze ook verslaafd. Letterlijk. Want je pompt hun hersenen vol met een net niet illegale stof.


Geschenk

Denk eens na over de volgende vraag. Wat is het mooiste geschenk dat je iemand kunt geven? De 19de-eeuwse Amerikaanse essayist Waldo Emerson gaf een mooi antwoord: je geeft een deel van jezelf. En dat is precies wat goede bloggers doen. Ze selecteren een deel van hun kennis en stellen die ter beschikking aan de lezer.


Maar nu komt het: ze beginnen die kennis niet zomaar te spuien. Eerst zorgen ze voor een vruchtbare voedingsbodem. Anders gezegd: ze maken de lezer nieuwsgierig. Naar die kennis.


Stappen

Dit ebook laat je zien hoe je dat doet.


  • In de eerste stap doen we een inventariserend rondje in jouw hoofd, en gaan we op zoek naar de goudklompjes. Welke kennis is zo speciaal dat de lezer erom zit te springen?
  • In de volgende stappen kiezen we de beste manier om die kennis te presenteren. Hoe maken we de lezers nieuwsgierig? Nog beter: hoe zorgen we ervoor dat ze nieuwsgierig blijven? In iedere alinea, in iedere zin en ieder volgend blog?

Wees gerust: ook jij bent in staat om de lezer te verrassen met een mooi cadeau, een stukje van jezelf. En dit boek leert je hoe je dat aanpakt.